voetenkaart-westersVoetreflextherapie is een heel oude massagetechniek, waarvan men aanneemt dat ze haar wortels heeft in India en China. Ook de Egyptenaren en de Indianen kenden deze vorm van voetzoolmassage zoals uit muurschilderingen uit die tijd gebleken is.

Begin 1900 werd deze therapie door twee Amerikaanse artsen en een fysiotherapeut herontdekt. In 1958 heeft de Duitse fysiotherapeut Hanna Marquardt de reflexzonetherapie in Europa geïntroduceerd.

Voetreflextherapie ondersteunt het  zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbetert de doorstroming van bloed, lymfe en energie. Goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels zorgen ervoor dat voedingsstoffen beter aangevoerd en opgenomen worden en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
Dit alles leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Voetreflextherapie is een veilige manier van behandelen, die effect heeft op zowel lichaam als geest.

In mijn praktijk Touchi combineer ik de Westerse voetreflexmethode met de Chinese Chinflex voetreflexmassage. Dit betekent dat ik naast de reflexzones op de voet, ook de meridianen en acupunctuurpunten op de onderbenen en armen mee behandel.. Deze combinatie maakt de behandeling bijzonder effectief.