P1050463Vanaf mijn 16de heb ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderenzorg gewerkt.  Binnen mijn werk liep ik regelmatig tegen de beperking van onze huidige gezondheidszorg aan. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in de complementaire zorg; zorg die aanvullend werkt op de reguliere zorg. Ik heb mij verdiept in verschillende massagevormen, aromatherapie, Bachbloesem remedies en energetische interventies zoals Reiki en Therapeutic Touch.

Uiteindelijk rees de wens om mij serieus te gaan scholen in deze richting. In 2008 ben ik begonnen met de HBO beroepsopleiding voor Voetreflexologie bij Total Health. Ik studeerde daar Chinese en Westerse voetreflextherapie en ben in 2011 afgestudeerd als VoetreflexPlus™-therapeut. Vanaf 2011 ben ik werkzaam in mijn natuurgeneeskundige praktijk Touchi. De basis van mijn behandelingen is VoetreflexPlus™ therapie eventueel aangevuld met andere complementaire zorginterventies vanuit de natuurgeneeskunde en de TCM.

Tijdens mijn zoektocht naar vormen van ondersteuning ter bevordering van een goede gezondheid, heb ik heel wat cursussen en opleidingen gevolgd. Zie hier een overzicht van de scholingen.